Nästan var fjärde svensk planerar att minska sitt Facebookanvändande (23 procent) och sju procent planerar att stänga sitt konto helt, enligt en undersökning från Svenska Annonsörer.

Facebook är utan konkurrens det största sociala mediet i Sverige. 82 procent av svenskarna i åldrarna 18 till 79 år använder Facebook idag. Men hela 23 procent planerar att dra ner på användandet och sju procent överväger att helt sluta med Facebook, enligt undersökningen från Sveriges Annonsörer.

– Nytt år, nya vanor, brukar det heta. Sett till undersökningen ser det ut att stämma till viss del när det kommer till vår användning av sociala medier. Facebook har en stark ställning, men tillväxten har mattats av, och framförallt är det kvinnor som planerar att dra ned sin användning medan LinkedIn är kanalen där flest överväger att öppna konto samt öka sin användning, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Sveriges Annonsörer i ett pressmeddelande.

Andra undersökningar har visat att många svenskar upplever att de lägger för mycket tid på sociala medier. Men att någon funderar på att sluta använda Facebook är inte samma sak som att de faktiskt gör det.

Läs mer: http://news.cision.com/se/sveriges-annonsorer/r/nastan-var-fjarde-overvager-att-minska-eller-stanga-ned-sin-facebook-2018,c2423573