Att köpa en ny bil är i allra högsta grad en digital process. Men möjligheterna att lägga en bil i kassan och checka ut är fortfarande små.

Genom att besöka två sajter, Blocket och Byt Bil, har du i princip total koll på nästan alla bilar som säljs i Sverige. Det har nästintill dödat möjligheterna att pruta på en bil eftersom priserna som listas på dessa två sajter är de verkliga priserna. Transparensen har helt eliminerat prutmånen.

Att köpa en bil har länge varit en digital process fram till själva beställningen och leveransen. De flesta bilspekulanterna har bestämt sig online ner till minsta extra utrusning för att sedan avsluta köpet i bilhallen. Tesla har ändrat på detta genom att bara erbjuda bilarna online, men de stora bilmärkena är tveksamma till att kringgå sina återförsäljare. Hos Volkswagen i Sverige går det att beställa privatleasingbilar online även om bilarna sedan levereras via återförsäljare.

Därför är det kul att Volvo nu lanserar möjligheten att beställa bilar online inom sitt koncept Care by Volvo, där man egentligen beställer ett abonnemang på en bil med service, försäkring, däckbyten, tillgång till bilpool osv. Synd bara att du måste hämta bilen hos en bilhandlare du väljer. Det hade varit lite coolare med hemleverans.

Att kringgå återförsäljarna och sälja direkt online är nog inte branschen riktigt mogen för ännu. Men eftersom kunderna är vana att göra hela researchen online är de mogna att göra köpet online.

Samtidigt är det inte så många som har kreditkort som har en beloppsgräns på 400 000 kronor, men å andra sidan är det väl få som betalar hela köpesumman vid köpet. Jag tror på leasingkoncept, som Care by Volvo, som inkluderar allt bilen behöver under åren.

Vi är idag beredda att köpa en resa för +100 000 kronor online. Vi har inga problem med att köpa stora grejjor som byggvaror. Vi är definitivt mogna att köpa bilar online.