När räkmacksförsäljningen på Gothia Towers minskar är det hög tid att se över sin webbanalys.

Försäljningen av de jättelika räkmackorna på restaurang Heaven 23 på högsta våningen av hotellet Gothia Towers vid Svenska Mässan i Göteborg minskade förra året för första gången i mackans 28-åriga historia.

Minskningen var blygsamma 2,1 procent till 152 399 stycken – men det är ändå ett tecken på att den svenska ekonomin är på väg nedåt. Sverige har klarat sig bra hittills men nu är det tveklöst en inbromsning på gång.

När försäljningen minskar tvingas företagen att se över sina kostnader. Att dra ner på marknadsföringen kan vara en enkel lösning. Jajja Magazine föreslår istället omprioriteringar mellan mediaslag från papper till online för att få mer ut av annonsinvesteringarna.

Varför inte fräscha upp ert nyhetsbrev med bättre innehåll och mobilanpassade mallar.

Smartaste sättet att spara pengar är att ta ett ordentligt grepp på webbanalys. Att bättre förstå dina besökare ökar effekten av din digitala kommunikation. Finns inte kompetensen i företaget bör man utbilda någon av personalen eller hyra in konsulter till hjälp.

Den webbsajt som inte kan bli effektivare på kommunikation och konvertering finns inte. Inte minst de mobila besökarna bör få innehåll och design förbättrade.

Gör din webbsida till en försäljningskanal värd namnet. Ta reda på vilket innehåll som faktiskt gör jobbet. Då har du råd med en King Size räckmacka också under 2013.

Ps. Testa gärna bildcommunityn Flickrs bildapp. Då slipper du Instagrams nya Facebook-användarvillkor som äter dina rättigheter till frukost.