YouTube vill utveckla sina sociala funktioner för att stå emot Facebooks allt starkare videoutbud. Det betyder ytterligare en social kanal att hantera för företag.

YouTube planerar att stärka communityn kring populära youtubers. I slutet på året kommer Backstage att lanseras, som gör det möjligt för följare kan dela bilder, videos, texter och länkar, skriver tidningen VentureBeat.

YouTube misslyckades med att integrera Google+ med sin videodelningstjänst. Samtidigt hotas deras position som den största videoplattformen av Facebook, Twitter, Snapchat och WhatsApp. Mycket för att de sociala funktionerna hos YouTube är rätt trista.

Backstage kommer att finnas vid sidan om ingångssidan och videotabs på en enskild YouTubekanal. Poster som publiceras på Backstage kommer att visas i omvänd kronologisk ordning med den senaste kommentaren först. Posteringarna kommer att synas i följares flöden och bli mycket synliga för följare, skriver VentureBeats.

Google vägrar att kommentera VentureBeats uppgifter, men att stärka den sociala sidan av YouTube borde vara ett överlevnadskrav.

Backstage kommer att introducera helt nya typer av innehåll hos YouTube som tweetliknande poster och omröstningar. Följare ska även kunna dela videos på en kanals Backstagesida. Syftet är att skapa en intim relation mellan stjärnor och deras följare.

Om Backstage slår igenom kommer funktionen att förändra YouTube i grunden. Kanske kan ett vitaliserat YouTube ge Facebook och alla chattappar en match.

Läs mer: venturebeat.com