Modebutiken Zalando växte med 23 procent förra året till en omsättning på 34,7 miljarder kronor. I Sverige är Zalando hack i häl på svenska Nelly.com.

Tyska Zalando påverkar svenska modebutiker på nätet i allra högsta grad. Zalandos starka tillväxt fortsatte förra året och omsättningen landade på 34,7 miljarder kronor. Det justerade rörelseresultatet slutade på 2,5 miljarder kronor.

I Sverige sålde Zalando för 1,2 miljarder, enligt beräkningar som tidningen Ehandel.se gjort genom att granska hur mycket moms företaget betalade i Sverige. Det är i nivå med Qliro Groups Nelly.com.

Zalando räknar med att växa kring 20 till 25 procent under 2017. Modejätten ser på Norden som en marknad med stor potential och Zalando planerar att öppna ett lager i Sverige under 2017.

– För att möta den växande efterfrågan och stärka kundupplevelsen, så kommer vi utveckla våra tjänster på marknaden under 2017. Öppnandet av ett nytt lager i Sverige senare i år, skapandet av nya kundnära erbjudanden, en vidareutveckling av vårt nordiska modeutbud och fördjupade samarbeten med lokala varumärken är nyckelfaktorer i våra nästa steg, säger Kenneth Melchior, Nordic Cluster Head hos Zalando.

https://annual-report.zalando.com/2016/