Marketing Automation övervakar, vägleder och hanterar leadsen

Marketing Automation är användandet av olika programvaror för att effektivisera sin marknadsföring och underlätta sin leadshantering på ett kostnadseffektivt sätt.

Väck intresse och fånga köpsignaler. Med en väl genomtänkt konverteringsstrategi kan du fånga upp information om dina besökare genom att skapa olika typer av engagemangsmål. Exempelvis där besökaren kan ladda ner white paper, publikationer, cv, skapa testkonto eller anmäla sig ett nyhetsbrev eller liknande.

Med Marketing Automation kan du fånga in och vårda dina potentiella kunder tills de är redo för köp

I systemet upprättas en användarprofil och man följer och analyserar besökarens elektroniska fotspår och beroende på vad besökaren gör delas poäng ut. Genom denna poängsättning kan man hålla koll på var i köpprocessen ett lead befinner sig och vilka besökare som är relevanta.

Med automations låter du systemet göra jobbet åt dig. Du kan t.ex. skapa en automation som gör att alla prospekts som besökt en specifik sida, skapat ett testkonto eller liknande, får ett mail skickat från en säljare och andra prospekts som uppnår en viss lead score skall tilldelas och kontaktas av en säljare.

Är du intresserad av att veta mer om Marketing Automation och hur du effektivt kan använda detta i din digitala marknadsföring? Kontakta oss på 08-546 66 200 eller mejla info@jajja.com för ett första möte!

Intresserad av bättre leadshantering?

Kontakta oss, så berättar vi gärna hur vi kan hjälpa er.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.