Hej Alexander, Jajjas nya SEO-specialist!

Vi är glada att välkomna ett nytt tillskott till oss på Jajja! Alexander kommer jobba som SEO-specialist och han berättar mer om varför du inte kan vara utan SEO i din marknadsmix, sina drömmar och vilken Disney figur han är mest lik.

Varmt välkommen Alexander! Vem är du och vad är din roll på Jajja?

Jag är en Värmlandspöjk på 26 år och min roll är SEO-specialist.

Hur skulle du med enkla ord förklara vad SEO innebär?

Jag får ofta förklara vad jag jobbar med för vänner och familj och den enklaste förklaringen är att jag optimerar webbplatser för att de ska ranka högre på sökningar i Google.

Vad är det häftigaste med SEO?

Det häftigaste med SEO tycker jag är psykologin. Allt inom marknadsföring har med psykologi att göra, hur folk tänker, vad de söker på, varför de trycker på den knappen, varför trycker man på knappen mer när den ligger på ett annat ställe? Tycker att det är kul att laborera i sådana frågor och få fram bästa möjliga resultat för kunden.

Vad skulle du vilja säga till ett företag som funderar på att SEO-optimera sin webb men tvekar?

Jag skulle säga, gör det bara. Både små och stora företag jobbar med SEO för att synas på Google. Det görs i snitt 55 miljoner sökningar på Google varje dag bara i Sverige, vill du inte vara med och ta del av den kakan?

Om du får drömma fritt, var ser du dig själv vara i framtiden?

Det har alltid varit en dröm för mig att bo vid vattnet, att ha en egen brygga med en båt intill, alternativt ett boende utomlands.

När du inte sitter framför en dator och analyserar vad gör du helst då?

Jag älskar att vara både nära och i vatten, att vara ute med båt eller bara ligga på en strand är något jag gör väldigt mycket på somrarna. Är även en golfnörd, så jag älskar att prata och spela golf.

Vilken Disneyfigur beskriver dig bäst och varför?

Ska jag vara helt ärlig så var den frågan riktigt svår, så jag googlade och fick fram ett test där jag fick svara på en massa frågor och kom fram till att jag är lik Olaf från Frozen. Jag tyckte ändå att det stämde in bra på mig men även om något inte stämmer just nu så är detta något jag försöker sträva efter. Här kommer beskrivningen:

“Du är social, rolig, kreativ och godhjärtad. Det allra bästa med dig är att du kan njuta av enkla saker, ser glädje i det mesta och att du gör allt för dina vänner!”

Publicerad 2022-03-17

Fler nyheter

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

SEO för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns SEO för nybörjare del 2 ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt dyker vi djupt ner i SEO-grunderna. Våra SEO-specialister, Alexander och Lovisa delar med sig av värdefulla insikter om hur du kan öka din försäljning online genom att förstå och tillämpa...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.