Nytt sätt att mäta konvertering för displaykampanjer

Nu kan du förstå värdet för din displaykampanjer med videotillgångar, tack vare ett nytt sätt att mäta Google Ads. Vi förklarar hur.

“Visning med användarengagemang” är ett nytt sätt att mäta konvertering för displaykampanjer i Google Ads.

När du annonserar med Google Ads är det så klart viktigt att du mäter resultatet. Beroende på vilken typ av kampanj du kör kan konverteringen vara baserad på ett klick eller en visning.

Konvertering av typen “visning med användarengagemang” har tidigare endast funnits för app- och videokampanjer. Den 19 juli 2022 lanserades det även för nya displaykampanjer med videotillgångar. I november 2022 träder detta i kraft även för kampanjer som skapades innan den 19 juli.

Displaykampanjer med videotillgångar får vanligtvis många visningar men förhållandevis få klick. Användarna är inte benägna att lämna plattformen för att interagera med ditt företag i samma stund som annonsen visas. Klickbaserade konverteringar är därför inte ett bra mått för att förstå effekten av videoannonser. Med hjälp av konvertering av typen “visning med användarengagemang” kan du nu förstå vilket värde annonsen skapar, trots att användaren aldrig klickade på annonsen. Det tycker vi är riktigt bra!

Publicerad 2022-09-28

Fler nyheter

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

SEO för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns SEO för nybörjare del 2 ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt dyker vi djupt ner i SEO-grunderna. Våra SEO-specialister, Alexander och Lovisa delar med sig av värdefulla insikter om hur du kan öka din försäljning online genom att förstå och tillämpa...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.